Egy EHS nap, vagy SAFETY DAY a vállalati biztonsági kultúra kialakításának egyik fontos eleme.

Promees

Elmúlt 20 év tapasztalatai alapján bátran kijelenthetjük, hogy  egy EHS nap, vagy SAFETY DAY a vállalati biztonsági kultúra kialakításának egyik fontos eleme.

Amikor a dolgozót a szokásos mederből kiemelve, más nézőpontból mutatjuk be a munkakörnyezetét,

az ott jelen lévő kockázatokat, feladatokat. Közvetlen a munkavállalókhoz tudunk eljutni, őket érzékenyítve hívjuk fel figyelmüket a mindennapokban rejlő veszélyforrásokra, és azon teendőkre ahol egyéni, jelen esetben az Ő bevonódásuk a legfontosabb a balesetek elkerülése céljából. Ezek az alkalmak, az EHS ünnepeként kezelendők, hiszen lehetőség nyílik arra, hogy fókuszáltan, szórakoztató és elgondolkodtató formában megérintsük a dolgozót és a nap végén olyan élmény-csomaggal engedjük útjára, amely tovább gondozva az ő biztonság iránti elkötelezettségét érdemben javítja.

Ezek a programok elképzelhetőek önállóan, 1 napos, vagy esetleg egy hetes programként, de építkezhetünk hosszabb távon EHS kampányként, ahol 1-1 rizikó faktort a reflektorfénybe helyezve, adott kockázatra figyelünk, és ehhez rendelünk programokat. A több száz lehetséges program témakörei között szerepel a közlekedés biztonság, a botlás leesés veszélye, baleset megelőzés, reakció idő, ergonómia, LOTO kizárás-kitáblázás, figyelem megosztás kockázata, nehéz gép gyalogos nem kívánt találkozása, de környezetvédelmi megközelítéshez is készítettünk feladatokat, legyen szó komposztálásról, szemétszedésről újrahasznosításról, vagy nap, szél energiában rejlő lehetőségekről..

A feladatokat jellegüket tekintve az alábbiakban csoportosíthatóak:

  • Érdekes előadások az érintett területekről
  • Gyakorlati, interaktív bemutatók
  • Csoportos „workshopok”
  • Filmek, ismeretterjesztők
  • Kiállítások

Az EHS napokon a kezdeti ellenállás után, mindig garantált a jókedv. A munkatársak saját élményen keresztül tekintenek rá az hatályban lévő intézkedésekre, szabályokra, egyéni védőeszközök fontosságára, a jobb megértés, a játékosabb megközelítés elfogadóbb, belátóbb hozzáállást eredményez minden szinten.

Sosem „doboz terméket” kínálunk, programjainkat minden esetben a megbízó cégnél jelen lévő baleseti típusokhoz, és jelen lévő baleseti kockázatokhoz „hangoljuk”

Tudjon meg többet a lehetőségekről, ami Önnek is segítségére lehet….

Elérhetőségeink:

www.ehsnap.hu

www.promees.hu

www.viselkedesbiztonsag.hu