Munkáltatói kötelezettségek a pandémia idején, feketén-FEHÉREN

Promees

A Promees kft is szem előtt tartja a járványveszéllyel járó többlet feladatokat, melyek a munkáltató alapvető kötelezettségei.
A munkavégzés helyén a szükséges védőintézkedések és a munkavállalói tájékoztatás megtétele, továbbá a munkavállalók egészségének védelme mind a feladatok közé tartozik.


Információnk szerint, szeptember elején megjelent az Innovációs és Technológiai Minisztérium a járványmatematikai modellező és epidemiológiai projektje keretében a Vállalati Fehér Könyv, amely a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésében, a kockázatok csökkentésében segíti a hazai vállalkozásokat.
A kiadvány hasznos információkat tartalmaz arról, hogy a koronavírus-járvány második fázisában milyen intézkedéseket hozhatnak a vállalkozások annak érdekében, hogy működésüket folyamatosan fenntarthassák, hogy megóvják munkavállalóik egészségét.

Az online „fehér könyv” a járvány terjedésének megelőzésében, a Promees Kft az alábbiakban tud segíteni jelenlegi, és új partnereinek, a járványhelyzettel kapcsolatos munkahelyi feladatok tekintetében:

Kommunikáció és oktatás COVID-19 témában (GYÍK/FAQ, aktuális hírek és hírforrások, pandémia, COVID-19, maszk használat, kézmosás, tesztelés, jó gyakorlatok megosztása stb.).

  • Pandémiás terv készítésében segítségnyújtás
  • COVID-19 kockázatértékelés és intézkedési terv készítés
  • COVID-19 megelőző intézkedések auditálása
  • COVID-19 protokoll (esetek kezelése) készítése
  • Home office és kockázatai

A könyv innen tölthető le.

forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/cegek-biztonsagos-mukodesehez-ad-gyakorlati-tanacsokat-vallalati-feher-konyv