GYALOGOS vs TARGONCA… …az összeférhetetlenség maga

Promees

A targonca közlekedés az egyik legnagyobb baleseti kockázatot jelentő tevékenység a raktározás, árumozgatás területén.
A megfelelő jelzések alkalmazása, oktatás, szabályozás mellett fontos, hogy műszaki megoldásokkal is támogassuk a balesetek csökkentését.
Tapasztalataink szerint a veszélyt jelző fény, vagy a tükrök alkalmazása nem minden esetben hozta meg a várt eredményt.

A Pro-mees Kft is sokszor kap kérdést, szakmai megkeresést döntéshozóktól, EHS szakemberektől a témával kapcsolatban, hogy milyen javaslatunk, megbízható, biztonságos műszaki megoldásunk van, csökkenteni, minimalizálni a kockázatot?!


Ezekben az esetekben alternatívaként ajánljuk az alábbi rendszert, mely az elmúlt évek alatt a legkülönbözőbb ipari területeken már hatékonynak bizonyulóan bevetettünk.
A rendszer telepítése előtt feltérképezzük a targonca közlekedéshez kapcsolódó kockázatokat, működési folyamatokat, egyedi problémákat.

A Működési elv alapjai:


A Kétirányú gyalogos érzékelő rendszer egy védelmi „buborékot” generál a targonca körül. A védendő gyalogos, egy elektronikus érzékelővel van ellátva.
A jeladó egyidejűleg figyelmezteti mindkét felet, a gyalogost hanggal, és rezgéssel míg a targonca vezetőt vizuális, és hang jelzéssel is, evvel is kizárva az ember hibázásnak lehetőségét.


Tapasztalatainkat, meglátásainkat örömmel osztjuk meg az érdeklődőkkel. Igény esetén vállaljuk a Kétirányú gyalogos érzékelő rendszer beépítését, teljeskörű koordinálását
További részletekkel, ajánlattal kapcsolatban keressenek bennünket.